obnova crkve Gospe od Zdravlja

Obnova crkve Gospe od Zdravlja 

Dragi vjernici i štovatelji Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu, zasigurno će vas ovo dana iznenaditi postavljena velika dizalica iznad naše crkve na Trgu Gaje Bulata.
Kao što vam je poznato, još od olujnoga nevremena, koje nas je zahvatilo 14. svibnja 2021., uz pomoć stručnih i ovlaštenih osoba započeli smo sanaciju urušene crkve, izradili konzervatorsku i tehničku dokumentaciju, ishodili zakonom propisano odobrenje za izvođenje obnoviteljskih radova.
Do sada smo obnovili krovnu konstrukciju i očistili kamene zidne površine. Uskoro ćemo dovršiti svjetlarnik iznad oltar i pročelje na crkvi (zato je još skela iznad oltara i na ulaznim stubovima). Zbog toga smo liturgijska slavlja radnim danom ujutro i popodne slavili u samostanu, a navečer u crkvi. Ispovijed smo obavljali također u samostanu. I dalje ćemo se morati prilagoditi obnoviteljskim radovima. Uskoro slijedi dovršetak svjetlarnika iznad oltara, obnova svoda i prozora.
Kao pripomoć u nastavku obnove, izvođač radova postavio je uz crkvu, na zapadnoj strani, veliku dizalicu. Kako su nam se, u međuvremenu, počeli kvariti odvodni kanali oborinskih voda na krovu i terasama samostana, primorani smo obnoviti krovnu konstrukciju i vodene vertikale i na samostanskom dijelu. Zato će dizalica poslužiti obnovi ne samo crkve nego i samostana koji smo upravo započeli.
U vrijeme obnove crkve i samostana morat ćemo, kao i do sada, obredna slavlja prilagoditi tijeku radova. Zato, unaprijed, molimo naše vjernike za razumijevanje. I hvala svima koji su svojim prilozima pomogli obnovu naše crkve. Pripomoć možete dostaviti na vratariji ili župnom uredu ili poslati na samostanski žiro račun: IBAN: HR 63 2407 0001 1005 6528 4, s naznakom Za obnovu crkve.
Vaši franjevci na Dobromu