DEVETNICA Molitve Čudotvornoj Gospi od Zdravlja

DEVETNICA = MOLITVE Čudotvornoj Gospi od Zdravlja

u Splitu na Dobromu, od 12. do 21. studenoga

Bože, u pomoć mi priteci.
– Gospodine, pohiti da mi pomogneš.
– Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
– Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen.

U pomirenju s Bogom

Milostiv je Gospodin i milosrdan, spor na srdžbu, bogat dobrotom. Gospodin je dobar svima i smilovanja su njegova uvijek nad nama.

Blažena djevice Marijo, Gospe od Zdravlja, u pomirenju vjernika s Bogom iz dana u dan spoznajemo da je tvoje majčinsko krilo mjesto gdje je sklopljen mir između Boga i čovjeka. Postala si Božjom saveznicom i suradnicom zbog svoga božanskoga materinstva u samom djelu pomirenja. Zato slavimo tvoju majčinsku službu, tvoje vjerničko dostojanstvo, kao i mudrost i razboritost u božanskim tajnama.

Častimo te zbog imena tvoga sina Isusa, koga si ti prva prozvala njegovim imenom. Častimo te zbog tvoga imena, jer je slavno i majčinsko ime, a od Božje promisli tebi darovano. Utočište grješnika, po tvom zagovoru neka nam Svemogući Bog milostivo oprosti naše grijehe, podari zdravlje duše i tijela i ravna našim nestalnim srcima da postignemo nagradu vječnoga otkupljenja.

U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:
Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom, blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada i na čas smrti naše. Amen.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, zbog prevelike svoje dobrote ti pokajnike ne napuštaš, nego ih na mnogo načina ponovno zoveš k svojoj ljubavi. Blaženoj djevici, Gospi od Zdravlja, koja ne poznaje grijeha, dao si srce milostivo prema nama grješnicima; mi gledamo njezinu majčinsku ljubav i trudimo se da odustanemo od grješnoga puta; razmišljajući njezine riječi i primjere, potičemo sebe da vršimo zapovijedi tvoga Sina.

Stoga, živeći pod okriljem Dobre Majke na Dobromu, tebi se, u skrušenoj molitvi, obraćamo:
Bože, ti si dragocjenom krvlju svoga Sina svijet sa sobom pomirio i njegovu Majku, pod križem, postavio za pomiriteljicu grješnika. Daj, molimo te, da po zagovoru iste blažene djevice Marije, koju častimo kao Gospu od Zdravlja, postignemo oproštenje grijeha i zdravlje duše. To te molimo po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova. Amen.

Dobrota Božjega milosrđa

Zdravo, Kraljice milosrđa, slavna majko Kristova, utjeho grješnicima i nado pokornicima.

Blažena djevice Marijo, Gospe od Zdravlja, ti si nebeska glasnica i žena koja je posebno iskusila dobrotu Božjeg milosrđa kad si nam rodila Isusa, vidljivo milosrđe nevidljivog milosnog Boga. Postala si duhovna majka Kristovih vjernika, puna milosti i milosrđa, nazvana si Dobra majka na Dobromu. 

Tvoje milosno srce označuje tvoju osobu, središte i izvor unutarnjeg života, razuma i osjećaja, volje i ljubavi, nerazdijeljen duh kojim si ljubila Boga te se potpuno posvetila spasiteljskom djelovanju. Tvoje majčinsko srce, puno vjere i ljubavi, ističe se kao mudro, poučljivo, novo srce, blago, čisto i ponizno, jednostavno i čvrsto u prihvaćanju Božje volje, budno u iščekivanju Kristova uskrsnuća. Tvoja materinska uloga prema nama pokazuje Kristovo posredništvo između Boga i ljudi. Iz Božje dobrohotnosti i iz preobilja Kristovih zasluga, postala si naša majka i posrednica svih milosti.

U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:
Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom, blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada i na čas smrti naše. Amen.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, blažena djevica Marija, Dobra Majka na Dobromu, koja je posebno iskusila tvoje milosrđe, prima sve koji joj se utječu i uslišava one koji k njoj iz nevolje zavape. Ona je Majka milosrđa, uvijek naklonjena molitvama svoje djece, da nam postigne otpuštenje i izmoli oproštenje grijeha. Ona je službenica dobrote, koja za nas neprestano moli svoga Sina da svojom milošću obogati naše siromaštvo, a svojom snagom ojači naše zdravlje.

Stoga, živeći pod okriljem Dobre Majke na Dobromu, tebi se, u skrušenoj molitvi, obraćamo:
Bože, tvome milosrđu nema broja. Daj, molimo te, da po zagovoru iste blažene djevice Marije, koju častimo kao Gospu od Zdravlja, iskusimo tvoju dobrotu na zemlji i zaslužimo postići slavu u nebesima. To te molimo po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova. Amen.

Isusova i naša Majka

Ja sam zdravlje naroda; iz koje god nevolje zavape k meni, ja ću ih uslišati.

Blažena djevice Marijo, Gospe od Zdravlja, budući da si majka Spasiteljeva, ti si i majka koja ljubazno pritječe u pomoć svojoj djeci u nevoljama. Ti si za nas izvor spasenja, izvor dobre vode, blagosti, milosti i milosrđa, jer je tvoj sin, Isus Krist, pravi Božji hram iz kojega izlaze spasonosne vode, što ozdravljuju sve do čega dođu.

Zovemo te Dobrom Majkom na Dobromu, jer si dobrote puna, urešena darovima Duha Svetoga, dobra zbog slave Sina i uresa krjeposti. Tvoj put dobrote put je kršćanske savršenosti kojim tvoji vjernici nastoje hodati stazama pravednosti. Zato, moli za nas svoga sina Isusa, koga je Bog poslao na svijet kao Spasitelja i Liječnika, da iscijeli sve naše slabosti.

U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:
Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom, blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada i na čas smrti naše. Amen.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, blažena djevica Marija, koju častimo kao Gospu od Zdravlja, na čudesan način postala je dionica otajstva boli; zato bolesnicima, koji zazivaju njezinu zaštitu, sja kao znak ozdravljenja i višnje nade; koji je promatraju, njima pruža primjer duha, što savršeno pristaje uz tvoju volju, i potpuno se suoblikuje s Kristom, koji zbog svoje ljubavi prema nama ponese naše bolesti, na se uze naše boli.

Stoga, živeći pod okriljem Dobre Majke na Dobromu, tebi se, u skrušenoj molitvi, obraćamo:
Gospodine Bože, po slavnom zagovoru blažene Marije, vazda Djevice, koju častimo kao Gospu od Zdravlja, udijeli nam zdravlje duše i tijela, izbavi nas od sadašnjih žalosti, da se naužijemo vječne radosti. To te molimo po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova. Amen.

Pohvale Majci Božjoj

Gospodine, smiluj se. Gospodine, smiluj se.
Kriste, smiluj se. Kriste, smiluj se.
Gospodine, smiluj se. Gospodine, smiluj se.
Kriste, čuj nas. Kriste, čuj nas.
Kriste, usliši nas. Kriste, usliši nas.
Oče, nebeski Bože, smiluj se nama!
Sine Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj se nama!
Duše Sveti, Bože, smiluj se nama!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj se nama!
Sveta Marijo, moli za nas!
Sveta Bogorodice, moli za nas!
Sveta Djevo djevice, moli za nas!
Majko Kristova, moli za nas!
Majko Božje milosti, moli za nas!
Majko prebistra, moli za nas!
Majko prečista, moli za nas!
Majko neoskvrnjena, moli za nas!
Majko nepovrijeđena, moli za nas!
Majko ljubezna, moli za nas!
Majko divna, moli za nas!
Majko dobroga savjeta, moli za nas!
Majko Stvoriteljeva, moli za nas!
Majko Spasiteljeva, moli za nas!
Djevice premudra, moli za nas!
Djevice časna, moli za nas!
Djevice hvale dostojna, moli za nas!
Djevice moguća, moli za nas!
Djevice milostiva, moli za nas!
Djevice vjerna, moli za nas!
Ogledalo pravde, moli za nas!
Prijestolje mudrosti, moli za nas!
Uzroče naše radosti, moli za nas!
Posudo duhovna, moli za nas!
Posudo poštovana, moli za nas!
Posudo uzorna pobožnosti, moli za nas!
Ružo otajstvena, moli za nas!
Tornju Davidov, moli za nas!
Tornju bjelokosni, moli za nas!
Kućo zlatna, moli za nas!
Škrinjo zavjetna, moli za nas!
Vrata nebeska, moli za nas!
Zvijezdo jutarnja, moli za nas!
Zdravlje bolesnih, moli za nas!
Utočište grešnika, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Pomoćnice kršćana, moli za nas!
Kraljice anđela, moli za nas!
Kraljice patrijarha, moli za nas!
Kraljice proroka, moli za nas!
Kraljice apostola, moli za nas!
Kraljice mučenika, moli za nas!
Kraljice priznavalaca, moli za nas!
Kraljice djevica, moli za nas!
Kraljice svih svetih, moli za nas!
Kraljice bez grijeha istočnoga začeta, moli za nas!
Kraljice na nebo uznesena, moli za nas!
Kraljice svete krunice, moli za nas!
Kraljice mira, moli za nas!
Kraljice Crkve, moli za nas!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, miluj se nama, Gospodine!

– Moli za nas, sveta Bogorodice.
– Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Bože, dobri Oče! Po svome Sinu Isusu Kristu u Duhu Svetomu ti nas sabireš u jedno tijelo Crkve. Hvala ti za minule vjekove, za tolika dobra kojima si nadario kršćansku vjeru i hrvatski narod. Daj nam, molimo te, tako ispovijedati krsni zavjet, da po zagovoru Dobre Majke, Gospe od Zdravlja, sada i u vijeke uživamo plod tvoga spasenja. To te molimo po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova. Amen.