RUJAN prvi petak

MLADI PETAK

U petak 4. rujna 2020. Mladi petak
Misno slavlje: ujutro u 7, 8 i 9 sati i navečer u 19 sati.
Od 9,30 do 18,45 sati euharistijsko klanjanje i osobna molitva pred Presvetim Oltarskim sakramentom u samostanskoj kapeli u prizemlju. 
Prije večernje mise u 18,45 sati Krunica Božanskom milosrđu.

Ispovijed u samostanu: ujutro prije mise u 7, 8 i 9 sati i navečer od 18,30 do 19,30 sati.

Dragi kršćanine, pozivamo te u crkvu Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu, da se pridružiš vjerničkom puku koji obavlja Pobožnost prvih petaka. Potrebno je da se svakoga prvoga petka u mjesecu ispovijediš, da slaviš misu i da se pričestiš, da izmoliš osobnu molitvu na svoju nakanu i molitvu Posvete Presvetom Srcu Isusovu. U slučaju spriječenosti, pojedinačnu ispovijed možeš obaviti i dan prije, ili dan kanije, ali na nakanu prvoga petka u mjesecu. 

Posvetna molitva Presvetom Srcu Isusovu
Presveto Srce Isusovo, u pobožnosti prvih petaka spominjemo se velikih djela Božjega milosrđa u povijesti našega spasenja. Znamo da je smrt baština grijeha Adamova, koja prelazi na sve naraštaje. Ali, nju si uništio svojom mukom, smrću i uskrsnućem. Kada ti je iz probodenoga boka provrla krv i voda, tvoje Srce postalo je izvor našega spasenja.
U neizrecivoj snazi svoga Srca, ti si svojom smrću uništio našu smrt i svojim uskrsnućem obnovio naš život. Od tada se po tvom Srcu rađamo kao djeca svjetla i tvojim se vjernima otvaraju rajske dveri. Jer, naša je smrt iskupljena tvojom smrću, a u tvom uskrsnuću i naš je život uskrsnuo. Od tada nas tvoje žrtvovano tijelo u pričesti krijepi, a krv prolivena od svih grijeha čisti; svaki dan kušamo darove tvoje dobrote i već posjedujemo zalog vječnoga života.
Presveto Srce Isusovo, u pobožnosti prvih petaka koje obavljamo tebi na čast, smrt tvoju s ljubavlju slavimo, uskrsnuće tvoje vjerom priznajemo, a slavni tvoj dolazak u nadi čekamo.
Stoga te molimo, uresi nas krjepostima svoga Srca i ražari svojom ljubavlju, da ti postanemo sličniji i budemo dionici tvoga vječnoga otkupljenja.
Primi naše plemenite nakane i usliši naše osobne molitve, koje tvom Presvetom Srcu prikazujemo kroz pobožnost prvih petaka, te nas mukom i križem svojim privedi k slavi uskrsnuća. Amen.