XI. nedjelja kroz godinu DUHOVNA ŽETVA

ŽETVA I ŽETEOCI
XI. nedjelja kroz godinu
Duhovna misao

Evanđeoski tekst XI. nedjelje kroz godinu navodi nas da razmišljamo kako je potrebno moliti Boga, Gospodara žetve, da pošalje više radnika u svoju žetvu. Radnici o kojima Isus govori su evanđeoski poslanici Božjega kraljevstva, koje je on sam pozvao i slao ih pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. Zadaća im je naviještati poruku spasenja upućenu svima.
Evanđeoski poslanici uvijek naviještaju poruku spasenja svima. To je dar koji nam Isus daje s Duhom Svetim. Taj navještaj glasi: Približilo vam se kraljevstvo Božje, jer Isus nam je “približio” Boga; Bog je postao jedan od nas; u Isusu među nama vlada Bog, njegova milosrdna ljubav pobjeđuje grijeh i ljudsku bijedu.

To je naš – kršćanski poziv i danas: Izgrađivati iz dana u dan Božje kraljevstvo da raste. Ne razarati, nego izgrađivati!

Molimo Gospodina, po zagovoru djevice Marije, da u Crkvi nikad ne uzmanjka velikodušnih srdaca koja rade kao evanđeoski poslanici na tome da svima donesu ljubav i nježnost nebeskog Oca. Amen.