BLAGOVIJEST Duhovna misao

BLAGOVIJEST
Duhovna misao

Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi! Ovaj Marijin odgovor anđelu Gabrijelu nastavlja se u kršćanskoj Crkvi koja je pozvana uprisutniti Krista u povijesti, nudeći svoju uslugukako bi i dalje Bog mogao pohoditi čovjekasvojim milosrđem. Isusov i Marijin potvrdni pristanakobnavlja se u onom našem potvrdnom pristanku da ćemo živjeti po Blagovijesti.
Stoga, današnji blagdan ispunjen je sjajem nebeske i ljudske nade. Blagovijestnam poručuje, da na horizontu našeg vjerničkog i životnog hodočašća nije noć ili tama, nego čudesni žar drugoga svijeta,gdje nas čekaju naša braća i sestre, od Boga proslavljeni, a u sredini rajskogasvjetla nama svijetli divan lik naše nebeske majke Marije, kamo teži svako vjerničko srce.

U ovo korizmeno vrijeme češće razmišljamo o Majci Božjoj koja je na Kalvariji potvrdila svoj pristanakizrečen u Nazaretu. Sjedinjena s Isusom, svjedokom Očeve ljubavi, Marija je posvjedočila svoju vjeru. Pouzdano zamolimo njezin zagovor, kako bismo, vjerni svome poslanju, dali ovom svijetu odvažno svjedočanstvo Božje ljubavi preko utijelovljenja Isusa Krista u ljudsku narav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *