Umrežavanje – duhovna misao uz 3. nedjelju kroz godinu

III. nedjelja kroz godinu

UMREŽAVANJE U ISUSOVU MREŽU

Duhovna misao


 

Ispunilo se vrijemekoje je dobri Bog navještavao po prorocima. Proročko se vrijeme ispunilo. Tako je završio prvi dio povijesti spasenja. Približilo se kraljevstvo Božje sadržano u proročkim najavama. Tako se započeo ostvarivati novi početak budućnosti spasenja.

Da bi se završilo ispunjenje vremena, i da bi se najavilo novo Božje kraljevstvo, potrebno je novo umrežavanje. Stoga, Isus najavljuje: Ispunilo se vrijeme; približilo se kraljevstvo Božje; umrežite se u moju mrežu, na moj internet, na moju web stranicu. Kao znak novoga umrežavanja, Isus najavljuje novu web stranicu: umrežite se u novo evanđelje; vjerujte novom evanđelju.

Da bi ostvario poslanje, pozivlje vjernike, daih povede u Božje kraljevstvo. Kada je ugledao braću Šimuna i Andriju, i braću Ivana i Jakova, pozvao ih je da pođu za njim. Ribari će i dalje koristiti mreže. Ali, s Isusom, odsada će umrežavati ljude. U Božju internet stranicu, u nebesku mrežu, u Božje nebo.

U ono vrijeme, kao i u naše vrijeme, mnogima je, slušamo, voda došla do grla; mnogi se, čujemo, utapaju u moru problema, mnogi, vidimo, jedva plivaju u životnim nedaćama.

Svima nama potrebna  je promjena, da isplivamo na sigurno; svima nama su potrebni ribari,koji će nas umrežiti u sigurnu mrežu, da nas izvuku iz poteškoća pomoću web mreže koja spašava, a ne mrežom koja utapa u beznađu.

Zato, kako smo čuli, Isus za takve, koje treba loviti, ne nudi neki posebni mamac, da ih zarobi, da ih prevari… Isus nudi svoju web stranicu, novu internet postaju, nebesku mrežu, da sve ljude umreži u kraljevstvo Božje.

Tako, Isusov mamac zove se mreža obraćenja. I zato veli: Ispunilo se vrijeme; približilo se kraljevstvo Božje; umrežite se u evanđelje, obratite se; vjerujte evanđelju!