Duhovna misao – 3. nedjelja došašća

III. nedjelja došašća

RADUJMO SE U GOSPODINU

Duhovna misao


 

Gaudete in Domino semper – Radujte se u Gospodinu uvijek! Ovo je duhovna misao sv. Pavla koji najavljuje III. nedjelju došašća. Ovo je nedjelja gaudete – nedjelja radosti.

Apostol potiče nas kršćane da se radujemo, jer je dolazak Gospodinov, to jest njegov slavan povratak, siguran je, i on ne će okasniti. Crkva prihvaća ovaj poziv dok se pripravljamo za slavlje Božića i dok se naš pogled upravlja sve više prema Porođenju Gospodinovu.

Doista, sa sigurnom nadom iščekujemo drugi Kristov dolazak, jer smo upoznali onaj prvi. Betlehemsko otajstvo objavljuje nam Boga-s-nama, Boga koji nam je blizak, ne samo u prostornom i vremenskom smislu; On nam je blizak, jer se, možemo reći, “zaručio” s nama, našim čovještvom; uzeo je na se ljudsku narav, naše stanje, izabravši da u svemu bude poput nas, osim u grijehu, kako bi nas učinio sličnima sebi.

Kršćanska radost izvire, stoga, iz ove sigurnosti: Bog je blizu, on je sa mnom, s nama je, u radosti i boli, u zdravlju i bolesti, kao prijatelj i vjerni zaručnik. I ta radost ostaje i u kušnji, u samoj patnji, i ostaje ne na površini, nego u dubini naše duše, u dubini osobe koja se povjerava Bogu i u Njega se uzda.

Neka Gospa Marija pomogne nama kršćanima i ljudima dobre volje, koji traže Boga, da stignu do Betlehema, Isusova oltar, te ondje susretnu Djetešce, koje se rodilo za nas, za spasenje i sreću svih ljudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *