Deveti dan devetnice GodZ

Deveti dan devetnice 9/9

Ponedjeljak, 20. studenoga 2017.

Zadnji dan devetnice Čudotvornoj Gospi od Zdravlja u Splitu na Dobromu, kako smo navijestili, započeo je zvonom Pozdravljenja Blaženje Djevice Marije, u 6,30 sati, kada molimo Anđeo Gospodnji. Tada smo otvorili crkvu da vjernici mogu ući u sveti prostor Božjega hrama sagrađen na osamnaest vitkih stubova.

Vjernici su mogli obaviti pojedinačnu ispovijed prije mise u 7 i 8 sati i od 9 do 12 sati.

U 7, 8 i 9 sati predslavili smo jutarnje mise. Nakon mise u 9 sati izložili smo Presveti Sakramenat na štovanje, a klanjanje su s vjernicima predmolile Školske sestre franjevke Provincije Presv. Srca Isusova iz Splita.

Kroz to vrijeme, od 10 do 12 sati, naši vjernici imali su mogućnost pojedinačnoga duhovnoga razgovora sa svećenicima misionarima u župnim prostorijama.

U podne smo molili časoslov u crkvi, Službu čitanja i Srednji čas, koji je predmola samostanska obitelj. Ovaj dio duhovne obnove završili smo Blagoslovom s Presvetim.

Poslije podne otvorili smo crkvu u 16 sati. Od 16 do 18 sati vjernici su imali mogućnost pojedinačnoga razgovora sa svećenicima misionarima u župnim prostorijama. Kroz to vrijeme, odnosno u 17 sati, župno osoblje slavilo je misu u Domu za starije i nemoćne osobe na Lovretu. U          18 sati navještaj o temi dana najavio je fra Josip Repeša na temu: Cilj očinstva – svetost u obitelji. U 18,30 sati molili smo krunicu i molitve Čudotvornoj Gospi od Zdravlja. U 19 sati fra Josip je predslavio večernju misu i održao duhovnu misao, a nakon mise, u 20 sati, upriličili smo marijansko bdijenje u čast Čudotvorne Gospe od Zdravlja, koje je predmolio fra Josip.