Šesti dan devetnice GodZ

Šesti dan devetnice 6/9

Petak, 17. studenoga 2017.

Prema najavljenom slijedu, koji smo podijelili vjernicima u obliku male knjižice, objavili na plakatima, župnim obavijestima i na našoj novoj webici, šesti dan devetnice Čudotvornoj Gospi od Zdravlja u Splitu na Dobromu, započeli smo u 7 sati sa slavljem jutarnje mise sa časoslovom i sjetili se sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkoga svjetovnoga reda. Još smo slavili dvije jutarnje mise: u 8 i 9 sati. Nakon toga je slijedilo euharistijsko klanjanje koje su predmolili članovi Franjevačke mladeži – FRAMA i Studentskoga katoličkoga centra – SKAC-a iz Splita. Kroz to vrijeme, od 10 do 12 sati, vjernici su imali mogućnost osobnoga susreta sa svećenicima misionarima u župnim prostorijama. Pojedinačnu ispovijed vjernici su mogli obaviti prije mise u 7 i 8 sati i od 9 do 12 sati.

U 12 sati, nakon što je zazvonilo podnevno zvono na pozdravljenje Gospino, u crkvi je samostanska obitelj s vjernicima molila časoslov, Službu čitanja i Srednji čas, i završili smo prvi dio ovoga dana Blagoslov s Presvetim.

Crkvu smo otvorili već u 16 sati, kada je bila mogućnost za osobnu ispovijed. Tada je započeo i duhovni razgovor između svećenika misionara i vjernika, prema osobnoj najavi, u župnim prostorijama, do 18 sati.

U 18 sati don Mihovil Kurkut navijestio je temu dana: Kada vina ne fali ili Radost u obitelji. Potom je slijedila molitva krunice i prigodne molitve Čudotvornoj Gospi od Zdravlja. U 19 sati zazvonilo je zvonce za početak večernje mise. Svećenici su, uz ulaznu pjesmu, ušli u crkvu, predvođeni mladim vjernicima koji su pred oltarom zapalili 27 cvijeća u čast Grada heroja – Vukovara. Gvardijan fra Jakov Begonja, na početku mise, prisjetio se junaštva obrane Hrvatske upravo na Istoku, u Vukovaru. Don Mihovil je u ophodu s kadionikom i tamjanom odao počast oltaru i križu i započeo misno slavlje u prepunoj crkvi. Naglasio je vjerničku ulogu Majke Božje u povijesti našega spasenja i pozvao vjernike da slijedimo Gospine stope. U misi, uz don Mihovila, predslavio je gvaardijan fra Jakov, župnik fra Ante i župni vikar fra Ante. Liturgijske pjesme predpjevali su mladi iz udruge Studentskoga katoličkoga centra – SKAC-a iz Splita, koji se svakoga petka sastaju na misno slavlje u našoj crkvi.

Nakon mise, u 20 sati, kao i obično, upriličen je susret susret između misionara, framaša i studenata grada Splita u vjeronaučnim prostorijama.