Drugi dan devetnice GodZ

Drugi dan devetnice 2/9

Ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

Prema najavljenom slijedu, drugi dan devetnice, u ponedjeljak 13. studenoga kada slavimo i spomendan redovnika i franjevca sv. Didaka, jutarnje mise smo slavili u 7, 8 i 9 sati. Nakon toga slijedilo je euharistijsko klanjanje od 9 do 12 sati, koje je predmolila naša Frama. Kroz to vrijeme svećenik misionar fra Josip Repeša bio je na raspolaganju vjernicima za duhovni razgovoru u župnim prostorijama. U podne je bila molitva časoslova u crkvi, Služba čitanja i Srednji čas, koju je predmolila samostanska obitelj.

Vjernici su mogli obaviti pojedinačnu ispovijed prije mise u 7 i 8 sati i od 9 do 12 sati.

U drugom dijelu današnje obnove, nakon što smo samostan i crkvu u 16 sati, svećenik misionar fra Josip Repeša bio je na i popodne na raspolaganju vjernicima za duhovni razgovoru u župnim prostorijama. U 18 sati fra Josip je navijestio temu dana: Otac u obitelji i Crkva u društvu. Zatim smo, u 18,30 sati, molili krunica i molitve Čudotvornoj Gospi od Zdravlja; u 19 sati fra Josip je predslavio večernju misu i održao prigodnu propovijed o očinstvu u obitelji i crkvi; s njim u koncelebraciji bili su župnik fra Ante Udovičić i župni vikar fra Ante Bešlić. Liturgijsko pjevanje predvodio je naš mješoviti zbor.

Nakon mise, u 20 sati upriliči smo susret između misionara i članova biblijske i liturgijske skupine i članovi Marijine legije.