Prvi dan devetnice GodZ

Prvi dan devetnice 1/9

Nedjelja, 12. studenoga 2017. 

Kako smo najavili u župnim obavijestima, na plakatima u crkvi i na oglasnoj ploči, u prigodnoj knjižici i na webici, prvi dan devetnice Čudotvornoj Gospi od Zdravlja u Splitu, u nedjelju, 12. studenoga 2017. prošao je u vjerničkom ozračju.

Jutarnje mise slavili smo kao i svake nedjelje: u 7  i 8 sati jutarnja misa, u 9 sati misa za djecu, u 10 sati misa za mlade, u 11 sati misa za župljane; poslije podne u 18 sati najavio je navještaj o temi dana fra Josip Repeša na temu: Brak – temelj i usmjerenje očinstva. Nakon toga smo, prema slijedu, u 18,30 sati molili krunicu i molitve Čudotvornoj Gospi od Zdravlja; u 19 sati fra Josip je predslavio večernju misu uz prigodnu propovijed, a liturgijske pjesme, u prepunoj crkvi, predvodio je Župni zbor crkve sv. Ante u Kninu pod vodstvo č.s. Ivane Oltran, koji je bio naš večerašnji gost. Na misi su koncelebrirali župnik fra Ante Udovičić i kninski gvardijan fra Marko Duran. Poslije mise smo euharistijskim klanjanjem i blagoslovom s Presvetim završili prvi dan Devetnice.

Napomenimo da su redovnici, prema nedjeljnom slijedu, ispovijedali ujutro od 7 do 12 i popodne od 18 do 20 sati.

Uistinu, bila je ovo nedjelja Bogu našemu na slavu, kada smo, kao mudre djevojke, kako nas je Isus pozvao u Evanđelju, upalili svoje duhovne svjetiljke mira i dobra, u crkvi Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu.