u muci obnove

OBNOVA CRKVE GOSPE OD ZDRAVLJA  

Dragi vjernici i štovatelji Čudotvorne Gospe od Zdravlja, kako vam je poznato, već dvije godine nalazimo se “u muci obnove” naše crkve u Splitu na Dobromu. Obnovili smo krov i krovnu konstrukciju i očistili (ispjeskarili) kamene zidne površine izvana, postavili novi križ i osvježili natpis na pročelju. U međuvremenu smo postavili dizalicu za potrebe obnove, kako crkve tako i samostana uz crkvu). Po potrebi postavimo i skelu konstrukciju. 
Nakon Božićnih blagdana započeli smo obnovu crkve iznutra. Najprije ćemo obnoviti desnu lađu, gdje je oltar Presvetoga Srca Isusova. Za ovu obnovu morali smo zatvoriti desni dio glavnoga ulaza u crkvu. Postavili smo skelu i ogradili desnu od srednje lađe od kora do fresko slike, tako da jedna trećina crkve ne će biti za liturgijske obrede. 
Koji nas obnoviteljski radovi čekaju? Najprije moramo odspojiti oltar Presvetoga Srca Isusova i obaviti na njemu restauratorske zahvate. Zatim slijedi iskop poda i iznos materijala, izolacija poda, obijanje zidne žbuke i nanos novoga sloja, odspojenje starih i postavljanje novih prozora, obnova svoda, postavljanje električne instalacije, grijanja i hlađenja, razglasa… i rasvjetnih tijela, popločavanje podnice i čišćenje stubova.
Nakon obnove desne lađe, slijedi obnova lijeve lađe gdje je oltar Čudotvorne Gospe od Zdravlja. I u tu svrhu moramo obaviti iste radove. 
Kada obnovimo lijevu i desnu lađu, čeka nas obnova srednje lađe i prostora oko glavnoga oltara.
Nakon svih radova, obnovit ćemo i fresko sliku Ive Dulčića – Krista Kralja.   
Iz ovoga je vidljivo, dragi vjernici i štovatelji Čudotvorne Gospe od Zdravlja, da nas čeka teška “muka obnove” samostanske i župne crkve u Splitu na Dobromu. Iako će obnoviteljski radovi potrajati, uz vašu svesrdnu pomoć, i uz pomoć naših dobročinitelja, nadamo se da ćemo obnovu obaviti uspješno i na opće zadovoljstvo. Zato vas pozivamo na strpljene, jer ćemo se “seliti” i “preseljavati” prema potrebama, dijelom u crkvu, dok bude moguće, a dijelom u samostanu u prizemlju. Za sve promijene, obavijestit ćemo vam na vrijeme. 
Hvala svima koji su svojim prilozima pripomogli da započnemo i dovršimo obnovu crkve Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu. Pripomoć možete dostaviti na samostanskoj vratariji ili župnom uredu ili poslati na samostanski žiro račun: IBAN: HR 63 2407 0001 1005 6528 4, s naznakom Za obnovu crkve.
Vaši franjevci na Dobromu