SVETKOVINA pastorale obavijesti

POD OKRILJEM ČUDOTVORNE GOSPE OD ZDRAVLJA
U SPLITU NA DOBROMU

SVETKOVINA 
u nedjelju 21. studenoga 2021.

Pastorale obavijesti za svetkovinu

Dragi vjernici i štovatelji Čudotvorne Gospe od Zdravlja, na dan svetkovine Dobre Majke na Dobromu, u nedjelju 21. studenoga 2021., crkva je otvorena već od subote poslije podne od 16 sati i u nedjelju do 21 sat.
Na svetkovinu ne ispovijedamo u crkvi nego u samostanu u prizemlju, cjelodnevno od 5,30 do 21 sat.  
Misne nakane možete predati u samostanskoj kapeli u prizemlju. 
Nabožne predmete, kao molitvenik Gospe od Zdravlja, kalendare, voštane svijeće, krunice, križeve, medaljice, slike i sličice, kao i ostale nabožne predmete, možete nabaviti ispred samostana, ispod arkada. 
Blagoslov nabožnih predmeta obavljamo nakon svake mise u crkvi pred glavnim oltarom ispred slike Čudotvorne Gospe od Zdravlja.  
Na dan svetkovine nije moguće paliti voštane svijeće u crkvi, nego ih predajte u sakristiji ili odložite na Gospin oltar. Ako želite toga dana darovati cvijeće, ostavite ga na oltaru ili predajte u sakristiju. 
Okvir sa slikom Čudotvorne Gospe od Zdravlja na dan svetkovine postavit ćemo uz glavni oltar. Nakon mise nije moguće obaviti hodočasnički ophod oko Svete Prilike.  
Prema savjetu našega Nadbiskupa i Stožera civilne zaštite, crkvu ćemo zatvoriti od 12 do 14 sati radi dezinficiranja. U isto vrijeme, radi dezinficiranja, zatvorit ćemo i dvoranu u prizemlju samostana u kojemu obavljamo ispovijedanje. 
Savjetujemo vas, dragi vjernici, da se za vrijeme misnih obreda držimo propisanoga razmaka, kako u crkvi tako i izvan crkve; razglas smo postavili ispred crkve, sa strane crkve prema župnom uredu, kroz hodnik oko crkve, u holu unutar samostana i ispod samostanskih arkada.
Učinimo da naš Sveti Dan, po zagovoru Dobre Majke na Dobromu – Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu prođe u kršćanskom dostojanstvu na osobno i zajedničko duhovno dobro. 

Vaši franjevci s Dobroga

ČUVAJ RED I TEBE ĆE RED ČUVATI!
SVE NA VEĆU SLAVU BOŽJU!