MIRBOŽENJE

MIRBOŽENJE
Poljubac Božića

Dok se nalazimo između prvoga i drugoga Isusova dolaska, odnosno dok obnavljamo uspomenu na prvi i drugi Božić, na onaj Božić koji se dogodio u prošlosti i na onaj Božić koji će se dogoditi u budućnosti, znajmo, živimo u nadi, i budimo sigurni, Isus će opet doći, kako je obećao, pri svršetku svijeta, u posljednji dan.
Od prvoga do drugoga Božića, od ovoga današnjega slavlja do onoga budućega događaja, nama je ostavljeno spasonosno vrijeme da se pripremimo, kako molimo, za njegov slavni dolazak, koji vjeri i nadi iščekujemo.
U vjeri Isusovoj mi smo kršteni, i u kršćanskoj nadi bit ćemo spašeni. Čekanje i strpljenje je potrebno, da ispunimo i ostvarimo sve ono što smo počeli biti, te u Božjoj nagradi, jednoga dana, kada se ispuni naše vrijeme, i dobijemo ono čemu smo se nadali i u što smo vjerovali.
Svakoga dana, zahvaljujući našoj vjeri, rastu naše kamate kod Boga, množi se naše bogatstvo kod Oca na nebesima. Zahvaljujući našoj vjeri, raste naša ljubav prema Bogu, i množi se ljubav nebeskoga Oca prema nama. Tako nam kršćanska nada i ljubav pomažu da ustrajemo u vjeri i nadi u život budućega vijeka na nebesima. Učinimo, dragi vjernici, da nas Božić poljubi; da se dogodi mirboženje između dobroga Boga i nas u Božiću.