PROSTIRAČI VJERE Duhovna misao

CJETNICA = Nedjelja muke
PROSTIRAČI VJERE

Duhovna misao

Nakon razmatranja Muke Gospodina našega Isusa Krista, osvrnimo se na čin vjernika koji su slijedili Isusa pri ulasku u Jeruzalem. U činu Cvjetnice i blagoslova maslinovih grančica, možemo vidjeti simbol prostiranja i naših vjerskih ogrtača pred Gospodinom. 
Pred Isusom Kristom moramo i mi, kao njegovi sljedbenici, prostrijeti naš život, našu osobnost, naš životni ogrtač, u zahvalnosti i klanjanju, da bismo mogli razumjeti razlog njegove muke i smrti.
Stoga, ponizno prostrimo nas same pred Isusom Kristom, umjesto ogrtača ili posječenih grana i zelenih grančica i lišća; prostrimo nas same obučene Božjom milošću ili još bolje, samim Isusom Kristom, i prostrimo se pred Njegove svete noge kao prostrti ogrtači, da bismo mogli pružiti pobjedniku smrti, našem Otkupitelju, ne više jednostavne palmine i maslinove grane, već naše krjeposti kao pobjedne nagrade. 
Mašući duhovnim granama naše kršćanske duše, i mi na Cvjetnicu, dragi vjernici, zajedno pokliknimo: Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje. Amen!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *