Susret bračnih parova u GodZ

ODRŽAN SUSRET ZA BRAČNE PAROVE
Kako smo najavili, u franjevačkom svetištu Čudotvorne Gospe od Zdravlja, fra Ivan Maletić iz Zagreba, održao je Susret za bračne parove, u četvrtak, petak i subotu, 7., 8. i 9. prosinca 2017., od 17 do 19 sati, u vjeronaučnoj dvorani.
Predavač je prisutnim bračnim parovima govorio kako su muškarac i žena dvije različite istine u jednom braku u koji je svakodnevno zajednički potrebno živjeti na emocionalnoj razini, poštivati jedni druge i poštivati primarne ljubavne potrebe. Osobito je predavač naglasio modele kako supružnici mogu «hraniti bračnu ljubav», protumačio ulogu seksualnosti u braku i ukazao na put rješavanja bračnih sukoba, nerazumijevanja ili svađa, pogotovo kako supružnici mogu liječiti brak i obitelj. Koji je uzrok zdrave obitelji, a koja je posljedica bolesne obitelji, bila su pitanja na koja je predavač dao konstruktivne odgovore. Na poseban način osvrnuo se na djecu, kao izazov roditeljima u odgoju najmlađih članova.
U razgovoru, za «okruglim stolom» bračni parova su, zajedno, sa svećenikom, na susretnu oko istoga stola međusobno porazgovarali o određenim temama, iznosili osobna iskustva iz bračnoga života, i obogaćeni novom spoznajom i duhovnom obnovom, poželjeli da u vrijeme korizme isti predavač održi trodnevnu duhovnu obnovu za bračne parove.