SVI SVETI I DUŠNI DAN duhovna misao

Svi sveti i Dušni dan
Duhovna misao

Noć vještica je sekularna proslava, koja svoje korijene ima u drevnom ritualu, okultizmu, kojim se označavao početak ‘tamnije polovice godine’, i nije u skladu s naukom i vjerovanjem Katoličke Crkve.
Ispod površine proslave Noći vještica nalazi se okultizam i apsolutno je antikršćansko. Zato Crkva poziva roditelje da budu svjesni toga i pokušaju preusmjeriti značenje noći na korisnost i ljepotu umjesto straha i smrti; jer to je sotonistički obred. Zato, katolički vjernici ne bi smjeli svetkuju ovo pribjegavanje jezivome i strašnome okultizmu.
Kršćanski roditelji, koji poštuju vrijednost života, trebaju znati da je Noć vještica slavljenje Sotone, upakirano u proslave i igre djece i mladih, i da ta proslava predstavlja kulturu smrti.

Noć vještica vodi nova pokoljenja djece i mladih prema navikama ezoterične magije i napada svete i duhovne vrijednosti unošenjem okultne umjetnosti. Uz to, potiče konzumerizam i materijalizam, koji nije prikladan u prigodi kada se spominjemo naših pokojnika čije trude uživamo.

Dragi kršćanski vjernici, naši preminuli, kojih se spominjemo na svetkovinu Svih svetih i na blagdan Dušnoga dana, dok su živjeli s nama, nisu bili svinje, prasad, kezmad, gudad, krmci, odojci ili slične domaće ili divlje životinje, pa da ih ovo dana, kao što rade halloveenci, hranimo i gojimo s tikvama, bundevama, bučama ili sličnim jestivim voćem ili povrćem.Naši preminuli, čije trude uživamo, ovih dana zaslužili su od nas buket cvijeća i upaljenu svijeću, kršćansku molitvu i osobni posjet na mjesto rastanka, koje zovemo počivalište ili grob, jer se, nakon rastanka iz Čovjekove Zemlje, nisu pretvorili u vile, vještice ili vukodlake, nego su se preselili u Božje Nebo. 
Naši mili i dragi, koji su otišli pred nama, dakle, nisu krepali kao mrtve životinje, nego su preminuli, promijenili mjesto, iz prolaznosti čovjekove mijene nastanili se u Božjoj vječnosti.

Ne, hvala,halloveenci, kršćani časte svoje preminule i slave svetkovinu Svih svetih i blagdan Dušnoga dana!