Naručje dobroga Boga

Naručje dobroga Boga
XXVI. nedjelja kroz godinu C
Duhovna misao 

Više puta kroz vrijeme našega života i na više načina za nas i za naše spasenje, dobri Otac nebeski, nama – djeci svojoj, svakodnevno govori, ponekad šapuće, rijetko šuti, često opominje, rado pomaže, liječi rane naše duše u iskrenom kajanju, klonule ruke pridržava, klecava koljena podiže, da izdržimo na putu od sebe do njega, od Čovjekove Zemlje do Božjega Neba, od kolijevke rođenja do vrata groba, gdje nas poslije zemaljskoga života želi vidjeti u društvu vjernika, u naručju Abrahamovu, u rajskom raspoloženju, u slavlju sretnika koji su zemaljski životni tijek završili u životu budućega vijeka, u nebeskom kraljevstvu dobroga Oca.  
Bilo da smo bolesni ili zdravi, siromašni ili bogati, neuki ili učeni, bilo da smo neznatni ili priznati, onoga dana kada smo se rodili da proživimo ljudski vijek kao pridošlice i putnici na ovoj zemlji, dobri Otac nebeski priredio nam je mjesto u svom kraljevstvu, želi nas vidjeti u svom društvu.
Dok je bio među nama, Isus je govorio o dobroti dobroga Oca na nebesima. Koji nam je svima darovao prolazni život na zemlji i obećao vječni život na nebesima. Biti na životu, imati život – to je Božji dar i osobno bogatstvo.  S tim bogatstvom možemo steći bogatstvo na nebu. Ako želimo i ako hoćemo, možemo… zaslužiti naručje Abrahamovo.