VELIKA GOSPA

VELIKA GOSPA

Devetnica
od utorka, 6. do srijede 14. kolovoza 2019.
u 7 i 8 sati jutarnje mise
u 18,30 sati Gospina krunica
u 19 sati večernja misa

Svetkovina
u četvrtak, 15. kolovoza 2019.
u 7, 8 i 10 sati jutarnje mise
u 19,30 sati Gospina krunica
u 20 sati večernja misa

U vjerničkoj radosti častimo slavno uznesenje Blažene Djevice Marije, koja je poslije ovoga zemaljskog života, kako Crkva naučava, dušom i tijelom bila uznesena na nebo. Ona je odmah u potpunosti okusila uskrsnuće tijela i potpuno spasenje u Kristu. Danas slavimo, jer znamo da je Gospodin i nas pozvao u istu nebesku slavu; jer je Gospodin i nama namijenio uskrsnuće tijela; jer je Gospodin i nama pripravio stanove u kući na nebesima; u koju je, prva od svih ljudi, ušla upravo Blažena Djevica Marija.
Zato ovu svetkovinu možemo nazvati da je rođendan Blažene Djevice Marije – rođendan za Božje Nebo, jer je nakon zemaljskoga života – dušom i tijelom iz Čovjekove Zemlje uznesena u nebesku slavu. Djevica Marija, Bogorodica, početak je i slika budućeg savršenstva cijele Crkve, i putokaz sigurne nade i utjehe nama vjernicima.
Tako je dobri Bog, u Marijinu uznesenju, pretekao ono što sprema svakom vjerniku, kako molimo u apostolskom vjerovanju: «uskrsnuće tijela i život vječni». Ona je, odmah nekom završena tijeka zemaljskoga života i tijelom i dušom bila uznesena u nebesku slavu. Stoga je današnja svetkovina Velike Gospe, na sliku Kristova Uskrsa, blagdan i našega vječnoga života. Zato smo ljudi, od Boga stvoreni; zato smo kršćani, u ime Isusovo kršteni, da bismo u Bogu i s Bogom vječno živjeli. Amen. 

Ispovijed
Radnim danom
ujutro prije mise u 7 i 8 sati
navečer od 18,30 do 19,30 sati
Na svetkovinu
ujutro prije mise u 7, 8 i 10 sati
navečer od 19,30 do 21 sat