VII. vazmena nedjelja Duhovna misao

VII. vazmena nedjelja
ZA NAS I ZA NAŠE SPASENJE
Duhovna misao

Od današnje nedjelje pa do dana susreta između nas i našega Spasitelja, dijeli nas, dragi vjernici, tek malo prolaznoga vremena koje nam je ostalo da ga proživimo na ovoj zemlji.
Eto, Isus je uz pomoć dvanaest apostola pokrenuo duhovnu obnovu cijeloga svijeta, pokrenuo je tisuće sljedbenika koji su, po krštenju i vjeri, svjedočili život budućega vijeka na nebesima. Učinio je nešto čudesno veliko, osnovao je zajednicu vjernika kojoj će Duh Sveti biti pokretačka snaga. Zato i moli Oca nebeskoga za jedinstvo svojih učenika. Sveza toga jedinstva je Duh Sveti, a Crkva kao vjerska zajednica, od uzašašća naviješta blagovijest spasenja po Isusu.
Prema Djelima apostolskim, kako smo čuli, sv. Stjepan, kao Isusov učenik, shvatio je da poruku spasenja. Po uzoru na svog Učitelja i on je pretrpio progonstvo, svoj je život stavio u ruke Gospodinove, oprostio je svojim mučiteljima i zaslužio je ući u otvoreno nebo života vječnoga.
Prema Otkrivenju sv. Ivana apostola, kako samo čuli, kršćanin je čovjek koji je svjestan da jedino Gospodin može svijetu darovati zoru mira i jedinstva.
U Evanđelju sv. Ivana, kako smo čuli, Isus moli za svoje učenike. To nije samo molitva za apostole, nego i za nas, koji smo na njihovu riječ povjerovali.