Uzašašće – Spasovo

U četvrtak 30. svibnja 2019. Uzašašće – Spasovo
Misno slavlje: ujutro u 7, 8 i 9 sati i navečer u 19 sati.
Misa u 7 sati s Jutarnjom molitvom časoslova. 
Prije večernje mise u 18,45 sati krunica Presvetom Srcu Isusovu. 
Nakon večernje mise euharistijsko klanjanje. 
Nakon večernje mise u 20,15 sati Molitva ZA DOMovinu ispred samostana.
Ispovijed: ujutro prije mise u 7 i 8 sati i od 9 do 12 do 12 sati, poslije podne od 17,30 do 19,30 sati.

Prije četrdeset dana, na svetkovinu Uskrsnuća Isusova, naša je Crkva uskliknula: Uskrsnuo je, i sada je s nama, i zauvijek je s nama! Danas, na svetkovinu našega Spasa, javlja nam istu radosnu vijest: Uzašao je na nebo, i sada je s nama, i zauvijek je s nama!
Uskrsnim jutrom osvanuo je sveti dan našega duhovnog otkupljenja. Zasjalo je svjetlo spasenja za sve ljude dobre volje. Izvojevana je pobjeda nad našom smrću i nad našim grijehom. Oslobođeni smo duhovnoga straha, uništeno je neprijateljstvo između neba i zemlje, između Boga i čovjeka. Konačno je osvanulo novo vrijeme u kojem je sve, što je duhovno, obnovljeno.
Danom Uzašašća osvanuo je novi dan našega spasenja. Naš Spas  je uzašao na nebo, a da nije odstupio od nas. Tako smo mi, njegovi krštenici, iako ovdje na zemlji, već s njime, iako se s našim tijelom još nije ostvarilo ono što nam je obećao.
Njegova smrt i uskrsnuće događaj je Božje milosti, pobjeda je Ljubavi, koja nas je oslobodila od duhovnoga ropstva grijeha i smrti. I javlja nam radosnu vijest: Uskrsnuo je, i sada je s nama, i zauvijek je s nama!
Njegovo uzašašće događaj je Božje dobrote, nagrada je Ljubavi, koja nam je otvorila vrata neba. I javlja nam novo spasovo: Iako uzašao na nebo, i dalje trpi na zemlji u bolima koje podnosimo mi, kao njegovi krštenici. I zato smo se sastali ovdje na zemlji, u njegovoj kući, da s njim otpočinemo u nebu, jer nas vjera, nada i ljubav spaja s njim, našim Spasiteljem.
Tako je Isus promijenio tijek povijesti, kada je otvorio rajska vrata i naš pogled usmjerio prema nebu. Tada je naš život obasjan novim duhovnim svjetlom. Jer On, naše Spasovo, i poručuje nama: Uzet sam na nebo, i sada sam s vama, i zauvijek sam s nama! U sve dane do svršetka svijeta.
Dok je gore, na nebu, i s nama je; dok smo mi ovdje, na zemlji, i s njim smo, s našim Spasom.
Zahvaljujući našem Spasu, mi smo se po krštenju rodili za novi duhovni život, te, sjedinjujući svoj glas s njegovim, danas na dan našega Spasa, izjavljujemo da želimo ostati zauvijek s našim Spasom, beskrajno dobrim i milosrdnim Spasom.
Ne bojmo se i ne strahujmo. Uzašao je, i sada je s nama, i zauvijek je s nama!
U ono vrijeme, nije napustio stan u nebu, kada je sišao k nama, na zemlju; niti je od nas odstupio, kada je opet uzašao na nebo.
Pod tim vidom, shvatimo da se sve ono što uskrsli Spas izriče nama, kada nam poručuje – uzašao sam na nebo, i sada sam s vama, i zauvijek sam s vama – uistinu odnosi i na sve nas; odnosi se na nas koji smo kršteni u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.