Mladi ili Prvi petak u prosincu

MLADI ILI PRVI PETAK
u crkvi Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu

Dragi kršćanine, pozivamo te u crkvu Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu, da se pridružiš vjerničkom puku koji obavlja Pobožnost prvih petaka. Potrebno je da se svakoga prvoga petka u mjesecu ispovijediš, da slaviš misu i da se pričestiš, da izmoliš osobnu molitvu na svoju nakanu i molitvu Posvete  Presvetom Srcu Isusovu. U slučaju spriječenosti, pojedinačnu ispovijed možeš obaviti i dan prije, ili dan poslije, ali na nakanu prvoga petka u mjesecu.

Ispovijed
U četvrtak u predvečerje Prvoga petka, 6. prosinca 2018.
od 17,30 do 19,30 sati
Na Mladi ili Prvi petak, 7. prosinca 2018. 
ujutro od 7 do 12 sati i popodne od 18,30 do 20 sati

Posvetna molitva
Presveto Srce Isusovo, u pobožnosti prvih petaka spominjemo se velikih djela Božjega milosrđa u povijesti našega spasenja.
Znamo da je smrt baština grijeha Adamova, koja prelazi na sve naraštaje. Ali, nju si uništio svojom mukom, smrću i uskrsnućem. Kada ti je iz probodenoga boka provrla krv i voda, tvoje Srce postalo je izvor našega spasenja.
U neizrecivoj snazi svoga Srca, ti si svojom smrću uništio našu smrt i svojim uskrsnućem obnovio naš život. Od tada se po tvom Srcu rađamo kao djeca svjetla i tvojim se vjernima otvaraju rajske dveri. Jer, naša je smrt iskupljena tvojom smrću, a u tvom uskrsnuću i naš je život uskrsnuo.
Od tada nas tvoje žrtvovano tijelo u pričesti krijepi, a krv prolivena od svih grijeha čisti; svaki dan kušamo darove tvoje dobrote i već posjedujemo zalog vječnoga života.
Presveto Srce Isusovo, u pobožnosti prvih petaka koje obavljamo tebi na čast, smrt tvoju s ljubavlju slavimo, uskrsnuće tvoje vjerom priznajemo, a slavni tvoj dolazak u nadi čekamo.
Stoga te molimo, uresi nas krjepostima svoga Srca i ražari svojom ljubavlju, da ti postanemo sličniji i budemo dionici tvoga vječnoga otkupljenja.
Primi naše plemenite nakane i usliši naše osobne molitve, koje tvom Presvetom Srcu prikazujemo kroz pobožnost prvih petaka, te nas mukom i križem svojim privedi k slavi uskrsnuća. Amen.