DEVETNICA = treći dio, 17. i 18. studenoga 2018.

ČUDOTVORNA GOSPA OD ZDRAVLJA

DEVETNICAtreći dio, dva dana, 17. i 18. studenoga 2018.

Treća dio Devetnice proslavili smo prema slijedu kako smo najavili u Župnim obavijestima, prigodnim plakatima, na letku – dvolistiću i na webici gospa-od-zdravlja.com. U trećem dijelu Devetnice, dvije večeri, misno slavlje predvodio je i propovijedao fra Ivan Udovičić, odgojitelj sjemeništaraca u Franjevačkom sjemeništu
i profesor u Franjevačkoj gimnaziji u Sinju.

U subotu, 17. studenoga t.g., mise smo slavili ujutro u 7 sa časoslovom, u 8 i u 9 sati i navečer u 19 sati; euharistijsko klanjanje od 9,30 do 12 sati predvodio je župnik fra Ante, a vjernici su mogli obaviti osobni razgovor sa župnim vikarom fra Antom od 16 do 18 sati. Prije večernje mise u 18,30 sati Gospinu krunicu predmolile su naše župne vjerničke udruge. Večernje misno slavljepredvodio je fra Ivan Udovičić na temu: Marija, odgojiteljica obitelji.Večernje misno pjevanje predvodili su zborovi Župe Gospe od Zdravlja. Naši su vjernici imali mogućnost za pojedinačnu ispovijed ujutro od 7 do 12 sati i navečer od 17,30 do 20 sati.

U nedjelju, 18. studenoga t.g., mise smo slavili ujutro 7, 8, 9, 10 i 11 sati i navečer u 19 sati. Za vrijeme misnoga slavlja u 11 sati sestre franjevke Krista Kralja obilježile su 150 ljeta djelovanja, a nakon mise zahvalile vjernicima koncertom duhovnih skladbi.

U 18,11 sati zvuk naših zvona pridružio se, prema naputku naših biskupa, zvonima u Hrvatskoj koja su zvonila za Vukovar. Prije večernje mise u 18,30 sati Gospinu krunicu predmolile su naše župne vjerničke udruge. Na početku misnoga slavlja vjernici unijeli su 27 crvenih lampiona pred oltar za poginule u Vukovaru i Škabrnji. Večernje misno slavljepredvodio je fra Ivan Udovičić na temu: Marija, čuvarica obitelji.Večernje misno pjevanje predvodili su zborovi Župe Gospe od Zdravlja. Nakon završetka mise mnogi su vjernici, u pratnji župnoga vikara fra Ante, pošli na početak Vukovarske ulice i zapalili svijeće uz Dječaka iz Vukovara. 

Nakon večernje mise koncert duhovnih skladbi, pod nazivom: Klape Gospi od Zdravlja, izvele su klapske udruge: Kampaneli, Neverin, Podvorje, Luše i Contra. Naši su vjernici imali mogućnost za pojedinačnu ispovijed ujutro od 7 do 12 sati i navečer od 18,30 do 20 sati.

U trećem dijelu Devetnice, dvije večeri fra Ivan Udovičić je vjernicima propovijedao o blaženoj djevici Mariji u kršćanskom obiteljskom odgoju i istaknuo da je Marija Nova Eva koja je popravila što je Stara Eva narušila u povijesti spasenja.