DEVETNICA četvrti i peti dan, 15. i 16. studenoga 2018.

ČUDOTVORNA GOSPA OD ZDRAVLJA

DEVETNICA, četvrti i peti dan, 15. i 16. studenoga 2018.

U drugom dijelu Devetnice, četvrti i peti dan, 15. i 16. studenoga 2018., kako je najavljeno, slavili smo mise ujutro u 7 sati sa časoslovom, u 8 i u 9 sati i navečer u 19 sati; euharistijsko klanjanje imali smo od 9,30 do 12 sati, razgovor sa svećenikom od 16 do 18 sati. Prije večernje mise u 18,30 sati molili smo Gospinu krunicu, koju su predvodile naše vjerske udruge.

Večernje misno slavlje u drugom dijelu Devetnice predvodio je prigodni propovjednik fra Ivan Maletić, odgojitelj franjevačkih bogoslova u Franjevačkom klerikatu i ekonom u Franjevačkom samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu.  

Fra Ivan je dvije večeri na slikovit način govorio vjernicima o Mariji Majci, kao čuvarici sakramenta braka i čuvarici obitelji.

Četvrtoga dana, u četvrtak 15. studenoga t.g., večernje misno slavlje predvodili su zborovi Župe Gospe od Zdravlja. Na kraju mise fra Ivan je predvodio euharistijsko klanjanje. U 20,15 sati vjerničke udruge, kao i svakoga četvrtka, nastavile su moliti Molitve za Domovinu ispred samostana.

Petoga dana, u petak 16. studenoga t.g., večernje misno slavlje predvodili su franjevački bogoslovi s Trstenika. Na večernjoj misi prisustvovali su i mladi vjernici koji se svakoga petka okupljaju u našoj crkvi na molitvi u 20,30 sati.   

Nakon večernje mise koncert duhovnih skladbi, pod nazivom Ave Maria, u pratnji na glasoviru Tetyane Borchagivske, izveli su operni solisti HNK Split: tenor Špiro Boban, mezzosopran Terezija Kusanović, bas Božo Župić, sopran Ana Malovan i tenor Vinko Marojević.