XXIV. nedj. kroz godinu ZA KRIŽEM

XXIV. nedjelja kroz godinu
ZA ISUSOM
Duhovna misao

Ovaj svijet, u kojemu živimo, zacijelo ne će vjerovati našim riječima ako dobrim djelima ne pokazujemo svoju vjeru. Čuli smo ove nedjelje, na primjeru apostola Petra, da nije dosta priznati Isusa svojim Bogom i Spasiteljem, nego treba zajedno s njim sudjelovati na njegovu križnom putu.
U križni put kojim, kao vjernici, prolazimo ovim svijetom, mi smo uključili i sav napor koji činimo u ostvarivanju dobrih i plemenitih djela. Ako želimo biti dobri prema sebi i prema svojim bližnjima, slijedeći glas kršćanske savjesti i poštujući evanđeoske vrijednosti, u svoje napore moramo unijeti mnogo osobne patnje, muke i boli. Znamo da je ljubav prema Bogu i prema nama, Isusa stajala križa i smrti, pa će i nas ljubav prema Bogu i bližnjemu, nakon Isusova uskrsnuća, stajati vječnoga života.
Svrstajmo stoga sebe ove nedjelje u red Božjih grješnika, koji su pošli za Isusovim križem, da bismo, u svjetlu uskrsnuća, prihvaćajući Isusovu osobnu patnju i smrt na križu, spremno išli za njim i tako izgradili novi ljudsko-božanskog svijet u sebi i oko sebe. Amen.