VI. uskrsna nedjelja BOG JE LJUBAV

VI. uskrsna nedjelja
BOG JE LJUBAV
Duhovna misao

Tako nam je, dragi vjernici, Isus ove nedjelje jednostavno protumačio što znači zapovijed ljubavi. Ne samo da nam je protumačio što je nebeska ljubav, on je to i pokazao. Njemu je blizak svaki čovjek, osobito skrušeni grješnik.
Za čovjeka i za čovjekovo spasenje došao je iz Božjega Neba. Za čovjeka je postao čovjekom u Čovjekovoj Zemlji. Za nas i za naše spasenje podnio je otkupiteljsku muku na križu. Za čovjeka je umro. Za čovjeka je uskrsnuo.
Nije pitao: Tko je moj bližnji. Želio je biti blizak svakom čovjeku. Zato je želio preko svoje ljubavi, u ljubavi između Boga i čovjeka, uspostaviti prijateljstvo – ljubeći sve, bilo na zemlji, bilo na nebesima, božanskom ljubavlju koja donosi vječne plodove.
Trajni znak, da nas je pomirio s Bogom, jest njegov križ. U Kristovu križu zapečaćena je njegova ljubav kako je zapisao njegov ljubljeni učenik Ivan.
Zato je Isusova riječ izvor našega vjerovanja. Tako su nas naučili apostoli. Tako su nas naučili sveti oci. Tako su nas naučili naši roditelji… da vjerujemo u jednoga Boga, koji je ljubav.