MOLITVA ZA DOMOVINU

MOLITVA ZA DOMOVINU

ČUDOTVORNOJ GOSPI OD ZDRAVLJA

U SPLITU NA DOBRUMU

Kada smo prije nekoliko tjedana započeli moliti MOLITVU ZA DOMOVINU to smo obavljali utorkom. Od ovoga četvrtka, 5. travnja 2018., molit ćemo MOLITVU ZA DOMOVINU svakoga četvrtka i tako ćemo se pridružiti molitvi koju će moliti hrvatski vjernici diljem Lijepe naše za Hrvatsku Domovinu. MOLITVU ZA DOMOVINU obavljamo ispod arkada u samostanskom dvorištu kod zvonika. 

Bezgrešna Djevice Marijo, Majko Isusova i Majko naša!
Bila si Majka naše Crkve i naroda u stoljećima kada smo se kao narod i kao Crkva rađali. Bila si nam Utočište u krvavim vremenima, kada smo izdisali pod udarcima. Bila si stijeg naših pobjeda i stalan poticaj naših obnova.
Majko naše prošlosti, budi Majkom naše sadašnjosti i budućnosti!
Povjeravamo se tvojoj majčinskoj zaštiti i ljubavi. Posvećujemo ti naše obitelji, da postanu svetište ljubavi i rasadište novih života; sačuvaj sve začete živote da se rode i rođene da se u ljubavi podignu i odgoje. Tebi povjeravamo cvijet naše mladeži, našu djecu, mladiće i djevojke; sačuvaj im nevinost i radost života. Prikazujemo ti žuljave ruke težaka na našim njivama, znoj radnika u tvornicama, strpljivo služenje liječnika i bolničara, napore naših intelektualaca, rad i molitvu naših svećenika, redovnika i redovnica. U tvoju majčinsku ljubav stavljamo boli naših bolesnika, tjeskobe i patnje patnika, i smrtnu borbu umirućih.
Podigni sve klonule i očajne, posreduj za one koji vjeru i nadu izgubiše.
Izmoli nam darove Duha da služimo Crkvi naroda Hrvata svim zanosom i ustrajnošću.
Neka tvoj Sin, blagoslovljeni i ljubljeni Gospodin Isus Krist, ostane sada i dovijeka naš Put, Istina i Život!