USKRSNI BLAGOSLOV JELA

Uskrsni blagoslov jela

Isus Krist, naš Domaćin, koji nas je pozvao za svoj euharistijski stol, neka bude s nama i u ovom činu blagoslova jela u čast njegova uskrsnuća.
Prisjetimo se da je svako jelo, svaka hrama, dar dobroga Boga. To je veliki dar ljubavi Stvoritelja prema nama; to je dar neba našoj zemlji; to je poseban blagoslov Božji; to je plod zemlje i nagrada truda naših ruku.
Zato je Isus Krist, naš Gospodin i Učitelj, na Veliki četvrtak, kao temelj svog uskrsnuća, u prilikama kruha i vina, za nas i za naše spasenje, ustanovio euharistijsku gozbu. 
Nakon što smo blagovali svetu pričest na njegovu stolu, zamolimo ga, da svoju milost i svoj blagoslov prelije na naše jelo koje smo donijeli na blagoslov. Da se ostvari ona apostolska zahvalnica: Od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost.
Stoga, slaveći smrt i uskrsnuće njegovo, pomolimo se da ovaj Uskrs bude na spasenje nama i svima koji ćemo blagovati ovu hranu, koju smo donijeli na blagoslov.
Pomolio se: Dobri Bože, molimo te izlij svoj sveti i očinski blagoslov na ovu hranu: na kruh i sirnice, na meso, sir i jaja, na zelje i salatu, na sol i začine, i na sve što smo pripremili za uskrsno blagovanje. Neka voda, kojom ćemo poškropiti našu hranu, bude znak tvoga blagoslova. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen. 

Blagoslov obavljamo na Veliku subotu nakon obreda Uskrsnoga bdijenja i na Uskrs nakon svake mise. 

Miso slavlje

Velika subota, 31. ožujka 2018. 
     u 21    sat    obredi Uskrsnoga bdijenja

Uskrs – Vazam, 1. travnja 2018.
   u   7 sati    jutarnja misa
   u   8 sati   jutarnja misa
   u   9 sati   misa za djecu
   u 10 sati    misa za mlade
   u 11 sati    župna misa
   u 19 sati    večernja misa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *