24 sata za Gospodina – molitveni susret

24 sata za Gospodina

UČINI SRCA NAŠA PO SRCU SVOME

Molitveni susret


 

U crkvi Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu, u petak, 9. ožujka 2018., u 20,30 sati, s misom večernjom za mlade grada Splita, započinjemo cijelonoćno klanjanje pod nazivom: 24 SATA ZA GOSPODINA, koje završavamo jutarnjom misom u subotu u 7 sati.

Na ovu inicijativu pozvao nas je papa Franjo za korizmu 2014. kada nas je zamolio da da sudjelujemo u korizmenoj molitvi pod nazivom «24 sata za Gospodina» koje su prihvatili svi katolički biskupi diljem svijeta.

Papa je upozorio na «globalizaciju ravnodušnosti» i usmjerio kršćane na molitvu, obraćenje i djela milosrđa kao na pravo sredstvo u borbi protiv ove opasnosti jer nas «ravnodušnost dovodi u iskušenje» Papa je naveo kako se možemo boriti da ne upadnemo u» spiralu tuge i nemoćnosti»:

Prvo, moramo se moliti u zajedništvu sa zemaljskom i nebeskom Crkvom; drugo, moramo pomoći djelima milosrđa, jer je kršćanska korizma povoljno vrijeme za pokazivanje naše brige za ljudsku obitelj; treće, patnja drugih je poziv na osobno obraćenje, jer nas potrebe drugih podsjećaju na naš osobni život i našu ovisnost o Bogu i našim bližnjima.

Milosrdno srce, kaže Papa, ne znači nemoćno srce. Svatko tko želi biti milosrdan mora imati jako i postojano srce, srce otvoreno Bogu.

Stoga, dragi vjernici, pozivaju vas redovnici na Dobromu preko riječi iz Zaziva Presvetoga Srca Isusova, da tijekom ove milosne korizmene noći zatražimo od Gospodina utjehu u svom srcu: Fac cor nostrum secundum cor tuum: Učini srca naša po srcu svome.