Korizmice 2018.

KORIZMICE


U pripravi za svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova, 1. travnja 2018., pod okriljem Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu obavljamo pobožnost 40 večernjih korizmica za Sveti Križ. Svaku večer kroz korizmeno vrijeme, od Čiste srijede, 14. veljače, do Velike srijede, 28. travnja 2017., slavimo večernju misu korizmicu u 19 sati. Prije toga, petkom i nedjeljom u 18,15 sati, obavljamo pobožnost Križnoga puta, a u ostale dane u 18,30 sati molimo Gospinu krunicu.

 

Misno slavlje kroz korizmu 2018.

Radnim danom

u         7       sati        jutarnja misa s molitvom časoslova

u         8       sati        jutarnja misa

   u       19      sati        večernja misa korizmica

Nedjeljom i svetkovinom

u         7       sati        jutarnja misa

u         8       sati        jutarnja misa

u         9       sati        misa za djecu

u       10       sati        misa za mlade

u       11       sati        župna misa

   u       19      sati        večernja misa korizmica

Križni put

u 18,15 sati petkom i nedjeljom, prije večernje mise

Ispovijed

   Radnim danom

ujutro prije mise u 7 i 8 sati i od 10 do 12 sati

poslije podne od 17,30 do 19,30 sati

   Nedjeljom i svetkovinom

od 7 do 12 sati i od 18,30 do 19,30 sati

 

40 korizmica za Sveti Križ

Dragi kršćanine, uz glavni oltar u crkvi Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu postavili smo Sveti Križ na koji ćemo, svaku večer kroz korizmeno vrijeme, prije večernje mise u 19 sati, uz prigodnu pokorničku molitvu, postaviti po jednu trnovu grančicu. Stoga te pozivamo da molitvenom nazočnošću u našoj crkvi posvetiš 40 korizmica Svetom Križu za spas svoje duše.

U znaku trnove grančice svaku večer darovat ćemo Isusu skrušene molitve da ih ponese do Svetoga brda, na kojem je bio razapet, da bi nas pred Bogom otkupio u svojoj muci, smrti, ukopu; i tako nama, po svojem uskrsnuću, udijelio oproštenje grijeha i mir u duši.

Četrdeset večernjih korizmica za Sveti Križ, pod okriljem Čudotvorne Gospe od Zdravlja, neka bude naša vjernička zahvalnica Isusu Kristu – Presvetom Otkupitelju.

 

Skrušena molitva

Dok sam, kao tvoje dijete, dobri Bože, griješio, bilo ti je žao mene, svoga djeteta, i zatvarao si svoj očinski pogled od mene, da ne vidiš moje grijehe.

U meni se, dobri Bože, kao u tvom djetetu, tada probudila vjera u tvoje božansko milosrđe, i moja vjera izazvala je u meni da se pokajem za svoje grijehe.

Dok sam se kajao, dobri Bože, bilo ti je drago čuti pokajanje tvoga djeteta, i otvorio si svoj očinski pogled prema meni, svome djetetu, da oprostiš moje grijehe.

Tada se naš pogled, dobri Bože, u mom pokajanju i tvom oproštenju, opet susreli u blaženom susretu milosrdnoga Oca i skrušenoga djeteta.

Hvala ti, dobri Bože, na ovisnosti o tvom milosrđu, koje je u meni izazvao moj grijeh.

Po vjerničkom pokajanju postao sam, kao tvoje dijete, bliži tebi, svome Stvoritelju; postao sam ovisnik tvoga božanskog milosrđa.

Vjerničkom pokajanju i milosnom oproštenju, dobri Bože, naučio me tvoj Sin, Isus Krist, moj Spasitelj, kojega si poslao k meni, da vjera u tebe, u meni izazove ovo raspoloženje. On je, naš Otkupitelj, kao znak pomirenja između tebe, dobri Bože, i mene, tvoga djeteta, zasadio svoj Sveti Križ na Gori otkupljenja.

U zahvalu tebi, svome Otkupitelju, u Pobožnosti 40 korizmica za Sveti Križ, donosimo svoje grijehe u znaku trnove grančice i postavljamo je na Drvo Života, da ih ti, Kriste, naš Otkupitelju, prineseš u svojoj žrtvi, na svome Svetom Brdu, na svom žrtveniku, na oltaru, u našoj crkvi. Amen.